
Hemmagjord pasta. Ett gammalt välbeprövat recept från Simply Italia Channel 4 🇮🇹
100 gram majsmjöl
100 gram rismjöl
2 msk potatismjöl
2 msk xantan
1 ½ tsk salt
3 stora ägg från frigående höns
1 ½ msk olivolja
Polenta
Väg och blanda de torra ingredienserna noga. Tillsätt ägg och olivolja. Kör i maskin till en smidig deg. Tag upp degen och knåda. Lägg i en skål och plasta över den. Låt vila i 30 min.
Ströa en bricka med polenta. Kavla eller kör degen i pastamaskin. Lägg pastan i polentan så klibbar den inte ihop.
Pastasås med kräftor á la Tommy Myllymäki
1 gul lök
1 vitlök solo
3 tomater
1 röd chilifrukt
Zest av en ekologisk citron
3 dl grädde
400 gr kräftstjärtar i lag
Salt och peppar
Hacka lök och chili, fräs i olja till de mjuknar och blir blanka. Skär tomaterna i mindre bitar och låt allt blandas i pannan. Tillsätt grädde och låt allt koka ned. Salta och peppra efter smak. Tag av från värmen..
Koka pastan i väl saltat vatten cirka 3 minuter. Häll av lagen från kräftorna och lägg ned dem, citronzest och dill i såsen. Rör om. Spola av den kokta pastan och blanda allt i en stor skål. Riv över vällagrad parmesan.
Njut 🙌

