Julens godaste köttbullar

Ett gammalt recept på mammas juliga köttbullar. Jag gör glutenfria och använder Panko glutenfritt ströbröd. Lätta att göra och jättegoda att äta.

400 gr köttfärs

1 stor gul lök

1,5 dl grädde

1/2 dl ströbröd

1 tsk salt

1 tsk socker

10 kryddpepparkorn

5 svartpepparkorn

2 msk grov julsenap

Rör ut ströbrödet i grädden och låt den svälla. Riv lök fint. Krossa pepparkorn fint i mortel. Lägg ned alla ingredienser i köksmaskin och kör färsen så att det blir ordentligt blandat.

Blöt händerna i kallt vatten så går det lättare att rulla köttbullar. Fyll en smord långpanna och stek i varmluftsugn 245 grader i ca 10 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s