MJUKA HAVREKEX gluten och laktosfria

on

500 gr rena havregryn

7 dl laktosfri mjölk

låt svälla i kylskåp över natten.

125 gram laktosfritt smör

1 tsk salt

1 ½ dl socker

2 ½ tsk hjorthornssalt

6-7 dl glutenfritt ljust mjöl

Mät upp havregryn och mjölk i en skål med lock. Låt svälla över natten i kylskåp.

Tillsätt smält smör, socker, salt. Rör ut hjorthornssaltet i lite mjöl. Arbeta degen noga så allt blandas, tillsätt mjöl lite i taget. Det ska vara lite kladdigt.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut runda kakor med ett mått. Tjockare kakor blir lika med små tekakor.

Grädda i 250 gr (över och undervärme) i 6-7 minuter.

Tunnare kex i cirka 5 min.

Går jättebra att frysa.

Lämna en kommentar