Pasta Primavera đŸŒ¶ïžđŸ„ŠđŸ§„đŸ…đŸ«‘đŸ§…

HÀr Àr min variant av pasta primavera med goda grönsaker, jag anvÀnder glutenfria och laktosfria ingredienser.

Till fyra hungriga personer
.

1 vitlök solo

1 charlottenlök

4 salladslökar

Ca 150 gr vitkÄl

1 röd paprika

1 citron

NĂ„gra buketter broccoli

1 frp krossade tomater

Oregano

Chiliflakes

Olivolja – citron

1-2 dl rött vin

Parmesan lagrad av god kvalitet

2 dl grÀdde

En liten ask körsbÀrstomater

Salt och svartpeppar

Spagetti

Hacka, skiva och skölj grönsakerna. Skiva vitkÄlen i tunna strimlor.

VÀrm oljan, jag anvÀnder citronolja, i en gryta och riv ned vitlök, tillsÀtt resten av löken och lÄt frÀsa utan att ta fÀrg. TillsÀtt vitkÄl och paprika. HÀll över krossade tomater och rödvin, krydda med oregano, cest och juice av citronen. LÄt sjuda pÄ svag vÀrme till vitkÄlen börjar mjukna. TillsÀtt grÀdde, broccoli och delade smÄ tomater.

Tag gÀrna en slev av vattnet frÄn spagettin om sÄsen blir för tjock.

Salta, peppra och strö över chiliflakes

LÄt koka ihop nÄgra minuter

Koka och skölj spagettin, hÀll ned den i grytan och blanda ihop med sÄs och grönsaker.

Riv mycket parmesan över vĂ€rldens godaste hopkok. ❀

LĂ€mna en kommentar