HÀr Àr min variant av pasta primavera med goda grönsaker, jag anvÀnder glutenfria och laktosfria ingredienser.
Till fyra hungriga personerâŠ.
1 vitlök solo
1 charlottenlök
4 salladslökar
Ca 150 gr vitkÄl
1 röd paprika
1 citron
NĂ„gra buketter broccoli
1 frp krossade tomater
Oregano
Chiliflakes
Olivolja – citron
1-2 dl rött vin
Parmesan lagrad av god kvalitet
2 dl grÀdde
En liten ask körsbÀrstomater
Salt och svartpeppar
Spagetti
Hacka, skiva och skölj grönsakerna. Skiva vitkÄlen i tunna strimlor.
VÀrm oljan, jag anvÀnder citronolja, i en gryta och riv ned vitlök, tillsÀtt resten av löken och lÄt frÀsa utan att ta fÀrg. TillsÀtt vitkÄl och paprika. HÀll över krossade tomater och rödvin, krydda med oregano, cest och juice av citronen. LÄt sjuda pÄ svag vÀrme till vitkÄlen börjar mjukna. TillsÀtt grÀdde, broccoli och delade smÄ tomater.
Tag gÀrna en slev av vattnet frÄn spagettin om sÄsen blir för tjock.
Salta, peppra och strö över chiliflakes
LÄt koka ihop nÄgra minuter
Koka och skölj spagettin, hÀll ned den i grytan och blanda ihop med sÄs och grönsaker.
Riv mycket parmesan över vĂ€rldens godaste hopkok. â€ïž