gluten och laktosfri

God äppelkaka, hittade receptet på ICA:s hemsida, gjorde den laktosfri och lade till kanel.
200 g mandelmassa
1 citron, cest och saft
100 g rumsvarmt laktosfritt smör
3 ägg
1/2 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
2 – 3 äpplen
1/2 dl mandelspån
1 1/2 msk råsocker
Till servering
florsocker
Vaniljkräm eller vaniljglass
Sätt ugnen på 200°C.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften.
Vispa mandelmassan med smöret på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och sedan socker, mandelmjöl, citroncest och -saft. Häll smeten i en smord pajform ca 27 cm i diameter (för 8 bitar).
Skala och skär äpplena i skivor. Tryck ner skivorna lätt, men tätt i kakan. Strö över mandel och toppa med råsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20-25 minuter eller tills den får fin färg. Låt kakan svalna.
Till servering: Pudra kakan med florsocker vid servering.
https://www.ica.se/recept/fransk-appelkaka-med-mandel-729384/
