Senapssill och Apelsinsill

Går snabbt att göra och blir väldigt gott.

APELSINSILL:

1 rödlök

4 msk salladslök

420 gr 5-minuterssill + lagen

10 kryddpepparkorn, grovt krossade

4 nejlikor, krossade

apelsinskal, strimlat från en stor apelsin

Skala och skiva lök.

Varva alla ingredienser i en glasburk

Häll över lagen från sillförpackningen

Dekorera med apelsinklyftor.

Låt stå minst ett dygn i kylskåp innan servering.

******************************************************************

SENAPSSILL:

420 g 5-minuterssill

3 msk senap, söt, grovkornig

1 msk dijonsenap

1 msk strösocker

0,5 msk vitvinsvinäger

0,5 dl rapsolja

1 dl turkisk yoghurt

0,5 dl dill, hackad

1-2 krm salt

1 krm vitpeppar, nymald

Häll av lagen och låt sillen rinna av väl.

Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

Blanda senap, socker och vinäger.

Tillsätt oljan droppvis under vispning till en tjock sås.

Rör ner yoghurt och dill.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda försiktigt ner sillbitarna.

Låt stå minst en dag i kylskåp.

Lämna en kommentar