Senapssill och Apelsinsill

on

Går snabbt att göra och blir väldigt gott.

APELSINSILL:

1 rödlök

4 msk salladslök

420 gr 5-minuterssill

10 kryddpepparkorn, grovt krossade

4 nejlikor, krossade

apelsinskal, strimlat från en stor apelsin

Skala och skiva lök.

Varva alla ingredienser i en glasburk

Dekorera med apelsinklyftor.

Låt stå minst ett dygn i kylskåp innan servering.

******************************************************************

SENAPSSILL:

420 g 5-minuterssill

3 msk senap, söt, grovkornig

1 msk dijonsenap

1 msk strösocker

0,5 msk vitvinsvinäger

0,5 dl rapsolja

1 dl turkisk yoghurt

0,5 dl dill, hackad

1-2 krm salt

1 krm vitpeppar, nymald

Häll av lagen och låt sillen rinna av väl.

Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

Blanda senap, socker och vinäger.

Tillsätt oljan droppvis under vispning till en tjock sås.

Rör ner yoghurt och dill.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda försiktigt ner sillbitarna.

Låt stå minst en dag i kylskåp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s