Går snabbt att göra och blir väldigt gott.
APELSINSILL:
1 rödlök
4 msk salladslök
420 gr 5-minuterssill
10 kryddpepparkorn, grovt krossade
4 nejlikor, krossade
apelsinskal, strimlat från en stor apelsin
Skala och skiva lök.
Varva alla ingredienser i en glasburk
Dekorera med apelsinklyftor.
Låt stå minst ett dygn i kylskåp innan servering.
******************************************************************
SENAPSSILL:
420 g 5-minuterssill
3 msk senap, söt, grovkornig
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl dill, hackad
1-2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald
Häll av lagen och låt sillen rinna av väl.
Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
Blanda senap, socker och vinäger.
Tillsätt oljan droppvis under vispning till en tjock sås.
Rör ner yoghurt och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda försiktigt ner sillbitarna.
Låt stå minst en dag i kylskåp.