Ryttarkaka  Gluten och laktosfri


4 ägg
5 dl socker 
180 gr laktosfritt smör 
3 dl Lailas blåa mjöl
7 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver 
1 krm salt

100 g smör
2 dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl laktosfri vispgrädde
200 g kokosflingor

Smält smöret och låt det svalna. 
Vispa ägg och socker tills det blir vitt. Tillsätt smöret. 
Blanda alla torra ingredienser och häll ned i smeten. 
Vispa ihop smeten tills den är slät men inte för länge. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper. 
Bred ut smeten på bakplåtspapperet. 
Grädda kladdkakan i 180 graders varmluftsugn
i cirka 15-18 minuter.  

Under tiden kakan är i ugnen

Blanda ihop….
Smör, sirap, grädde och socker i en kastrull. 
Koka upp toscasmeten och låt den koka i cirka 5 minuter,
tag av från värmen och blanda ned kokos i smeten. 

Tag ut kladdkakan från ugnen och bred över toscasmeten,
grädda ytterligare 7-10 minuter så att toscasmeten börjar bubbla
lite och får lite färg.

Klar 
Låt kallna och skär i bitar. 
FIKA

2 kommentarer Lägg till din

  1. Profilbild för Mathilda Mathilda skriver:

    Hej! Jättebra recept överlag vill bara kommentera att ugnen blir för varm med 225 grader då det inte motsvarar 180 grader i varmluftsugn utan 180 grader varmluft är 200 grader i vanlig ugn. Min kaka blev tyvärr bränd/svart till hälften innan jag märkte och då körde jag ändå bara 10-12 min i ugn men på 225 grader. Men ett bra recept, kommer testa igen!

    1. Profilbild för Brittskic Brittskic skriver:

      Hej Mathilda
      Ah, det blev för hög ugnsvärme. Jag har bara varmluftsugn men i vanlig ugn ska du nog välja 175 grader. Enda skillnaden mellan ugnarna är att kakan blir snabbare klar i varmluft. Roligt iallafall att du gillade receptet. Tack för att du hörde av dig.
      Hälsningar Britta

Lämna ett svar till Brittskic Avbryt svar