Ryttarkaka  Gluten och laktosfri


4 ägg
5 dl socker 
180 gr laktosfritt smör 
3 dl Lailas blåa mjöl
7 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver 
1 krm salt

100 g smör
2 dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl laktosfri vispgrädde
200 g kokosflingor

Smält smöret och låt det svalna. 
Vispa ägg och socker tills det blir vitt. Tillsätt smöret. 
Blanda alla torra ingredienser och häll ned i smeten. 
Vispa ihop smeten tills den är slät men inte för länge. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper. 
Bred ut smeten på bakplåtspapperet. 
Grädda kladdkakan i 180 graders varmluftsugn ( 225 grader i vanlig ugn)
i cirka 15-18 minuter.  

Under tiden kakan är i ugnen

Blanda ihop….
Smör, sirap, grädde och socker i en kastrull. 
Koka upp toscasmeten och låt den koka i cirka 5 minuter,
tag av från värmen och blanda ned kokos i smeten. 

Tag ut kladdkakan från ugnen och bred över toscasmeten,
grädda ytterligare 7-10 minuter så att toscasmeten börjar bubbla
lite och får lite färg.

Klar 
Låt kallna och skär i bitar. 
FIKA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s