1 paket glutenfria lasagneplattor
1 squash
3 morötter medelstora
500 gr keso
1 tsk muskotnöt ( eller efter smak)
Riven ost
6 tomater
3 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 tsk salt
1 msk tomatketchup
Olivolja
2 ½ dl mellanmjölk
Tomatsåsen:
Skala och hacka lökarna
Skölj och klyfta tomaterna, mosa med stavmixer.
Fräs löken i olja. Tillsätt tomaterna, salt, socker, ketchup och oregano.
Låt koka fem minuter.
Grönsakerna:
Skala morötterna, strimla squash och morötter till långa grova stavar.
Jag använde mandolin.
Fräs grönsakerna i lite olja tills dom blir mjuka, tag av från plattan och
tillsätt keso och muskotnöt.
Smörj en ugnsform och varva sedan tomatsås, grönsaksröra och lasagneplattor.
Avsluta med plattor och häll över lite tomatsås. Strö över riven valfri ost. Häll mjölken runt kanterna i formen.
Grädda i 225 grader i cirka 35 minuter.
Varmluft 200 grader 30-30 minuter