
4 ägg
5 dl socker
180 gr laktosfritt smör
3 dl Lailas blåa mjöl
7 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g smör
2 dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl laktosfri vispgrädde
200 g kokosflingor
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt. Tillsätt smöret.
Blanda alla torra ingredienser och häll ned i smeten.
Vispa ihop smeten tills den är slät men inte för länge.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Bred ut smeten på bakplåtspapperet.
Grädda kladdkakan i 180 graders varmluftsugn
i cirka 15-18 minuter.
Under tiden kakan är i ugnen
Blanda ihop….
Smör, sirap, grädde och socker i en kastrull.
Koka upp toscasmeten och låt den koka i cirka 5 minuter,
tag av från värmen och blanda ned kokos i smeten.
Tag ut kladdkakan från ugnen och bred över toscasmeten,
grädda ytterligare 7-10 minuter så att toscasmeten börjar bubbla
lite och får lite färg.
Klar
Låt kallna och skär i bitar.
FIKA

Hej! Jättebra recept överlag vill bara kommentera att ugnen blir för varm med 225 grader då det inte motsvarar 180 grader i varmluftsugn utan 180 grader varmluft är 200 grader i vanlig ugn. Min kaka blev tyvärr bränd/svart till hälften innan jag märkte och då körde jag ändå bara 10-12 min i ugn men på 225 grader. Men ett bra recept, kommer testa igen!
Hej Mathilda
Ah, det blev för hög ugnsvärme. Jag har bara varmluftsugn men i vanlig ugn ska du nog välja 175 grader. Enda skillnaden mellan ugnarna är att kakan blir snabbare klar i varmluft. Roligt iallafall att du gillade receptet. Tack för att du hörde av dig.
Hälsningar Britta