Jättegoda gluten och laktosfria kanelbullar, länk till orginalreceptet finns längst
ned på sidan. Jag gjorde om receptet lite för att det skulle passa oss och det blev väldigt lyckat.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Cirka 30 st
50 g jäst
5 dl laktosfri mjölk (alt havremjölk)
1,5 msk Pofiber
150 g rumsvarmt smör
1 dl sirap
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
11-13 dl Lailas mjölmix
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk malen kanel
Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.
Vispa ner Pofiber och låt svälla i ca 5 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.
Baka ut till snurror eller snäckor.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.
https://glutenfriagodsaker.allas.se/baka-glutenfritt/glutenfria-kanelbullar/