Jättegod soppa från systrarna Eisenmans bok Soppor, bröd och röror.
0,5 st gul lök
1 st liten purjolök
2 msk raps- eller solrosolja, eller smör
150 g kantareller
1 paket renskav (à ca 240 g)
4 st potatisar, medelstora
1,5 l köttbuljong
1 msk soja
3 msk rårörda lingon
salt och peppar
Skala och hacka löken.
Skiva purjolöken.
Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull.
Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar.
Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter.
Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat.
Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
Skala och skär potatisen i tärningar.
Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.
Tillsätt sedan soja och lingon.
Salta och peppra efter smak.
Receptet finns här… ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️