Renskavssoppa

Jättegod soppa från systrarna Eisenmans bok Soppor, bröd och röror.

0,5 st gul lök

1 st liten purjolök

2 msk raps- eller solrosolja, eller smör

150 g kantareller

1 paket renskav (à ca 240 g)

4 st potatisar, medelstora

1,5 l köttbuljong

1 msk soja

3 msk rårörda lingon

salt och peppar

Skala och hacka löken.

Skiva purjolöken.

Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull.

Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar.

Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter.

Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat.

Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.

Skala och skär potatisen i tärningar.

Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.

Tillsätt sedan soja och lingon.

Salta och peppra efter smak.

Receptet finns här… ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s