God matig paj som passar utmärkt på buffébordet ⭐️⭐️⭐️
125 gr laktosfritt smör
3 dl Semper fin mix
1 ägg
några droppar vatten
1 grillad kyckling
1 paprika
100 gr soltorkade tomater i lag
10 små söta körsbärstomater
Oliver kärnfria Fontana
Grekisk fetaost
2 dl laktosfri crème fraiche
½ dl laktosfri mjölk
3 ägg
½ påse grekisk dressing kryddmix
Ärtskott
Gör pajdegen i matberedare. Tillsätt några droppar vatten om degen blir torr. Lägg den i en plastpåse och låt den vila ½ timma
Rensa kycklingen, strimla eller hacka bitar av kycklingköttet.
Strimla paprika och dela tomaterna
Tryck ut pajskalet i en pajform. Jag använde en springform. Nagga och förgrädda skalet i 180 graders varmluft 8-10 min.
Vispa ägg, crème fraiche, mjölk och krydda
Fyll skalet först med kyckling sedan paprika,tomaterna, oliver och ärtskott.
Häll över crème fraiche blandningen och smula över fetaost.
Grädda 35-40 min i 180 graders varmluftsugn.
Servera med sallad
Bon Apetit 👍
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️