En fantastisk god cheescake som jag gjort gluten och laktosfri.
Botten
250 g Schär Digestivekex
100 g laktosfritt Smör
Fyllning 1
450 g laktosfri Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker
Fyllning 2
3 dl laktosfri creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader
Smula 250 g digestivekex rör ihop med 100 g smält smör.
Tryck ut smuldegen i en rund form, ca 20 cm.
Grädda 5-10 min.
Blanda 450 g Philadelphiaost, 200 g blåbär, 3 ägg och 1 1/4 dl strösocker i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen.
Grädda i nedersta delen av ugnen 30-35 min ca
Blanda ihop 3 dl creme fraiche, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker och bred på kakan. Strö över 1 dl blåbär.
Grädda ytterligare 5 min.
Låt kakan svalna och förvara den i kylskåp.