Blueberry Cheescake gluten och laktosfri

En fantastisk god cheescake som jag gjort gluten och laktosfri.

Botten
250 g Schär Digestivekex
100 g laktosfritt Smör

Fyllning 1
450 g laktosfri Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl laktosfri creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader
Smula 250 g digestivekex rör ihop med 100 g smält smör.
Tryck ut smuldegen i en rund form, ca 20 cm.
Grädda 5-10 min.

Blanda 450 g Philadelphiaost, 200 g blåbär, 3 ägg och 1 1/4 dl strösocker i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen.
Grädda i nedersta delen av ugnen 30-35 min ca

Blanda ihop 3 dl creme fraiche, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker och bred på kakan. Strö över 1 dl blåbär.
Grädda ytterligare 5 min.

Låt kakan svalna och förvara den i kylskåp.

https://www.schaer.com/sv-se/p/digestive-landtaler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s