Krämig svamprisotto

4 pers

3 schalottenlökar
 
1 vitlöksklyfta
9 dl svampbuljong (vatten och fond)
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
 
2 dl vitt vin
250 g skogschampinjoner
3 msk smör
2 dl riven parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
ruccola till servering

Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm.
Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. 
Häll på vinet och låt det koka in i riset.
Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta.  

Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. 
Smaka av, det ska finnas lite tuggmotstånd. 
Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. 
Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. 
Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. 
Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar. 

Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen.

Detta är ett recept från Ica. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s