Plommonsylt 

1 kg plommon 

1 kanelstång

1 tsk kardemummakärnor 

1 dl vatten

7,5 dl strösocker 

Skölj plommonen. Klyv dem och ta ur kärnorna. Lägg kärnorna i en bit gasväv tillsammans med kanel och kardemumma.
Koka plommonen och kärnpåse med vattnet i en kastrull ca 30 min. 

Ta kastrullen från värmen.
Lyft upp kärnpåsen och rör ner sockret lite i taget. 

Låt sylten koka ca 10 min utan lock. 

Ta bort eventuellt skum.
Ös upp sylten på rena varma syltburkar.

RECEPT FRÅN ALLT OM MAT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s