Citronmuffins gluten och laktosfria

Goda saftiga muffins, jag mixade mandlar till lite grövre mjöl, det blev ett jättebra resultat.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

125 gram rumsvarmt laktosfritt smör

2 dl socker

2 ägg

3 dl mandelmjöl

1 dl Semper fin mix

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 citron, zest och saft

1 ½ dl laktosfri mjölk eller yoghurt

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

Vispa socker och smör till en porös massa, tillsätt ett ägg i taget samt mjölk.

Blanda mjöl med bakpulver noga och tillsätt det samt vaniljsocker och citronzest i smeten.

Fördela smeten i tio små eller 8 större muffinsformar.

Grädda i cirka 15 minuter. Använd provsticka.

Låt kallna och spritsa med topping.

Går utmärkt att frysa.

Cream cheese frosting

5 dl florsocker

60 gram rumsvarmt laktosfritt smör

1 tsk vaniljsocker

1 msk citronsaft

100 gram laktosfri Philadelphiaost

Vispa socker, smör och citronsaft, tillsätt philadelphiaost och rör ihop till en kräm. Häll krämen i en spritspåse och ställ svalt till den skall spritsas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s