Röd vinbärssaft

Lite syrligare men väldigt god

1 liter råsaft av röda vinbär (ca 2 kg vinbär)

3 -3/12 dl socker

2 msk citronsaft

Vispa ihop saft och socker, koka tills sockret löst upp sig. Koka cirka 10 minuter. Rör inte saften när den kokar.

Skumma noga och häll upp på ren flaska som värmts i ugnen i 100 graders värme.

Skall saften förvaras länge tillsätt 1.5 ml natriumbensoat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s