Rimbobullar gluten och laktosfria

Ca 40 st

50 g jäst

4,5 dl laktosfri kall mjölk

400 g laktosfritt smör rumstempererat

2 msk socker

1 1/2 tsk pofiber

Ca 10-12 dl Lailas blåa mjölmix

Fyllning:

125 g laktosfritt smör

4 msk socker

4 tsk vaniljsocker

Pensling:

1 ägg

Garnering:

1 msk vatten

2-3 dl florsocker

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av den kalla mjölken, tillsätt sedan resten av mjölken och pofiber och låt svälla i ca 5 min. Klicka ner det rumsvarma smöret, socker och hälften av mjölmixen, kör ihop till en deg och tillsätt resten av mjölmixen lite i taget. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen med lätt hand, tillsätt ev mer mjöl om degen känns väldigt kladdig. Dela degen i två delar, kavla ut varje del till en fyrkant, tag ut fyrkanter, ca 8 x 8 cm.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och fördela på degplattorna, vik sedan ihop de fyra hörnen mot mitten och lägg över i aluminiumformar. Låt jäsa på dragfritt ställe under bakduk i 2 timmar. Pensla med lätt uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen i 5-7 min, 250 grader.

Rör ihop glasyren och ringla över bullarna när de kallnat. Vänta med glasyr och frys in de bullar som inte ska ätas så snart de kallnat.

Receptet som jag gjort om lite kommer från Glutenfria köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s