125 g smör (laktosfritt)
5 dl laktosfri standardmjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk malda kardemummakärnor
14 dl glutenfri mjölmix (Lailas)
150 g smör (laktosfritt)
1 dl socker
2 dl florsocker
2 msk kanel
Ägg till pensling
Pärlsocker eller flagad mandel till garnering
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt.
Smula sönder jäst i degbunken och rör ut den med den varma
smör/mjölk blandningen.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen i bunken tills den nästan börjar släppa i kanterna.
Låt den jäsa 30 minuter.
Rör ihop rumsvarmt smör med socker, florsocker och kanel.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda, tillsätt eventuellt mer mjöl.
Dela degen i två delar. Kavla ut och bred på fyllningen.
Rulla ihop och skär i cirka 40 bitar om du använder bullformar.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker/mandel.
Grädda i ca 10 minuter i 225 graders varmluftsugn