8 torkade dadlar
25 g jäst
8 dl kallt vatten
8 dl havremjöl
2,5 dl bovetemjöl
1 dl psylliumfröskal/husk
2 dl solrosfrön
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Topping
glutenfria havregryn
Skiva dadlar och blötlägg i 0,5 dl vatten Smula ner jästen i en bunke och häll på vatten. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser samt de blötlagda dadlarna. Blanda runt och låt stå några minuter.
Låt jäsa under bakduk minst i 1,5 timme.
Forma till bullar med hjälp av lite extra havremjöl på händerna. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Toppa bullarna med havregryn.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min och låt sedan svalna.
Jag använde färska dadlar och lade bara ned dem hastigt i vatten, detta blir jättegoda frallor som tar lång tid i ugnen.
Receptet kommer från proffset Ulrika Davidsson, jag hittade det här:
http://www.koket.se/nyhetsmorgon/ulrika-davidsson/havrebrod-med-fron-3