Majsbiffar med gott bröd

20140519-214757-78477789.jpg

Receptet nedan på frallor fungerar bra som ”hamburgerbröd”
Servera med coleslaw och små plommontomater blandade med salladslök.

1 Stor burk (2 små) Majs
1 Ägg
4 msk Majsmjöl
Chiliflakes
Salt och peppar

Låt majsen rinna av i en sil. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
Krydda efter smak. Om smeten blir lös så tillsätt mera av majsmjölet.
Lägg ned en rågad matsked smet i stekpannan för varje biff.
Forma till runda biffar i stekpannan. Blir 6-7 st.

KENTHS GODA SEGA GLUTENFRIA FRALLOR

550 gr mjölmix
50 gr jäst
2 msk margarin
5 dl vatten
0,5 dl sirap
1 tsk salt

Rör ut jästen med ljummet vatten, tillsätt sirap,
smält margarin, mjöl och salt.
Blanda väl och låt köksmaskinen gå i fem minuter.
Häll degen ”smeten” i en sprits och spritsa ut
15-16 runda frallor på bakplåtspapper.
Låt jäsa 45 minuter.
Grädda frallorna i 225 graders varmluftsugn
i cirka 10 min.
Går bra att frysa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s