Receptet nedan på frallor fungerar bra som ”hamburgerbröd”
Servera med coleslaw och små plommontomater blandade med salladslök.
1 Stor burk (2 små) Majs
1 Ägg
4 msk Majsmjöl
Chiliflakes
Salt och peppar
Låt majsen rinna av i en sil. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.
Krydda efter smak. Om smeten blir lös så tillsätt mera av majsmjölet.
Lägg ned en rågad matsked smet i stekpannan för varje biff.
Forma till runda biffar i stekpannan. Blir 6-7 st.
KENTHS GODA SEGA GLUTENFRIA FRALLOR
550 gr mjölmix
50 gr jäst
2 msk margarin
5 dl vatten
0,5 dl sirap
1 tsk salt
Rör ut jästen med ljummet vatten, tillsätt sirap,
smält margarin, mjöl och salt.
Blanda väl och låt köksmaskinen gå i fem minuter.
Häll degen ”smeten” i en sprits och spritsa ut
15-16 runda frallor på bakplåtspapper.
Låt jäsa 45 minuter.
Grädda frallorna i 225 graders varmluftsugn
i cirka 10 min.
Går bra att frysa.