Glutenfri Sockerkaka med vaniljkräm

20140519-213850-77930246.jpg

Sockerkaka
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokhett vatten
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
200 g margarin
1 dl mjölk eller (1/2 dl grädde och 1/2 dl mjölk)
4 msk vaniljsocker

Vispa ägg o socker kraftigt, tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och
det varma vattnet.

Smörj och bröa (glutenfritt ströbröd) en springform.
Grädda i 175 graders varmluft i 30-35 minuter.
Låt kakan svalna.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vaniljsocker.
Låt koka och tjockna lite i cirka tre minuter.
Låt svalna.

Dela kakan på mitten och bred vaniljkrämen emellan bottnarna.
Pudra lite florsocker över kakan innan den serveras

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s