För 4 personer
1 stor squash
2 morötter
3 paprikor
1 röd lök
1 hel stor vitlök (3-4 klyftor)
1 röd chilifrukt
4 tomater
smör att steka i
1 liter vatten
3 msk kycklingfond
salt och peppar
2 dl grädde
Skär bitar av squashen och paprikorna. Lägg på plåt och strö över flingsalt och olivolja. Blanda med händerna så blir det jämt fördelat. Grilla i ugnen i cirka 10 minuter tills paprikorna är nästan svarta. Tag ut plåten och ställ den åt sidan.
Skala och hacka morötterna, lök, vitlök, tomater och chilifrukt. Fräs hacket i en gryta med smör. Häll på vatten och buljong och koka till morötterna är mjuka.
Lägg i de grillade paprikorna och squashen och låt soppan koka upp. Tag av plattan och mixa soppan. Häll sedan ned allt i pannan och tillsätt 2 dl grädde. Låt koka upp. Servera med surdegsbröd och vitlökscréme. Gott med klippt persilja över.