Brittskis Havregoding

20140203-164237.jpg

150 g mjukt smör
3 dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Fyllning
5 dl florsocker
250 gr cream cheese
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser till kakan i matberedare.
Tryck ut kakan på bakplåtspapper till cirka en halv centimeters tjocklek.
Grädda i 150 grader i cirka 15 minuter
Ställ åt sidan och låt svalna.
När kakan svalnat något skär små fyrkanter (4×4 cm).

Vispa ihop fyllningen, jag gör den ganska lös eftersom havrekakan är smulig.

När kakan svalnat brer man smeten på en kaka och lägger ihop två och två.
Låt kakorna stå svalt så blir dom lite mjukare.
Man kan göra en smörkräm som alternativ till cream cheese fyllningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s