Pound cake gluten och laktosfri

Saftig god sockerkaka

220 gr (3 dl) schär mix pâtisserie

150 gr (1,9 dl) socker 

125 gr laktosfritt smör

3 ägg

2 tsk bakpulver

125 ml laktosfri mjölk 

2 tsk vaniljsocker ( valfritt )

Gör såhär

Se till att ägg, mjölk och smör är rumstempererade 

Dela äggen i gulor och vitor

Vispa smöret fluffigt, tillsätt hälften av sockret.

Blanda ihop mjölet med bakpulvret

Tillsätt äggulorna, mjölken och mjölblandningen.

Smaksätt med vanilj. 

Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ned resten av sockret.

Vänd försiktigt ned marängen i smeten. 

Smörj och bröa en form, cirka 1 ½ liter, jag ”bröade” med kokosflingor. 

Grädda i 180 graders ugn 45-50 minuter

https://www.schaer.com/sv-se

https://www.schaer.com/en-int/p/mix-c-patisserie

https://www.apotea.se/schar-mjolmix-c-1000-g?msockid=395460527d1f67403ae376d77c56623

Lämna en kommentar