Saffran ❤️ Semlor

on

Semlor av gott saffransbröd. Gluten och laktosfria

50 gr jäst

150 gr laktosfritt smör

5 dl laktosfri mjölk 3%

1 kuvert saffran

½ dl sirap (ljus eller vit)

2 dl socker

½ tsk salt

1 ägg

12-15 dl Lailas blåa mjöl

Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och saffran och låt allt bli fingervarmt.

Rör ut jästen med mjölkblandningen i hushållsmaskin. Tillsätt socker, sirap, salt, ägg och mjöl. Blanda i mjölet med ett decilitermått, degen skall vara som en tjockare sockerkakssmet. Låt jäsa 30-40 minuter utan kallt drag.

Degen går lätt att arbeta med, använd mjöl på bakbordet men överdosera inte, låt den heller vara lite ”smetig”.

Rulla bullar och jäs på bakplåtspapper i ½ timme.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i cirka 10 min i 225 graders varmluftsugn

Montera semlor med mandelmassa och spritsad laktosfri grädde

MUMS 😋

Lämna en kommentar