
800 gr fransyska
1 gul lök
1 vitlök solo
10 körsbärstomater
1 msk soya
1 tsk kanel
2 stjärnanis
1 tsk röd curry
5-6 kardemummakapslar
1 tsk chiliflakes (eller efter smak)
1 burk krossade tomater
2 dl rött vin
Svartpeppar
Salt
Fikonbalsamico
Olivolja
Ris
Putsa köttet och skär i grytbitar. Hacka lök. Stek kött och lök i olja så det får fin färg. Rör sedan ned alla kryddor, krossade tomater, soja, vin och rör om och låt puttra några minuter. Lägg sedan ned körsbärstomater, ringla över fikonbalsamico (ger en god sötma) och drag ned värmen till lägsta värme på spisen och låt grytan sakta småputtra i cirka tre timmar. Köttet ska falla sönder när man rör i det men tomaterna skall vara hela. Smaka av med salt och peppar strö över lite torkad persilja.
Servera kokt ris till och det blir en riktigt god middag ⭐️⭐️⭐️
