Salt lakritskola


100 gr smör

2½ dl strösocker

1½ msk lakritspulver

3 dl vispgrädde

1 dl muscovadosocker

½ dl glykos

½ tsk vaniljsocker

1 tsk flingsalt

Smält smör och strösocker i en gjutjärnsgryta.
Koka några minuter till det får en gyllenbrun färg.

Tillsätt lakritspulver, grädde, muscovadosocker, glykos och vaniljsocker.

Låt koka utan lock till smeten klarar kulprovet eller är 124°, ca 20 min.

Häll i en form med bakplåtspapper, ca 15×20 cm.

Strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s