Sprött Fröknäcke 

1 dl sesamfrö
1,5 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Varmluftsugn 150°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm.
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla 10-15 minuter.

Bred ut smeten tunt på plåten. Skär med kniv rutor i smeten så blir det lätt att bryta isär brödet. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med brödet på ett galler och låt svalna.
Bryt i bitar.

Det går bra att även tillsätta andra frön, tex linfrö. Tag då ½ dl av dessa och minska på pumpakärnorna.
Gluten, ägg, mjölkfri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s