Dadelbollar  Chokladbollar

200 gr dadlar
1 dl rena glutenfria havregryn
1 dl kokosflingor
5 msk kakao (eller efter smak)
4 msk quinoapuffar (eller cashewnötter)
4 msk kokosolja
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver

Lägg dadlarna i vatten, är dom torkade så låt dom ligga i en timma, färska dadlar i några minuter. Blanda alla ingredienser i en matberedare.

Lägg i dadlarna, spar vattnet och använd det till att få en bra konsistens på chokladmassan. Mixa ihop allt till en jämn smet.

Rulla bollar och vänd dem i riven kokos.

Förvaras kallt.

Mums

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s