Choklad och hallonmoussetårta Gluten och laktosfri

Kladdkaka

2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl Semper glutenfri mjölmix
4 msk kakao
100 g laktosfritt smör

Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker.
Sikta i mjölmix och kakao och blanda runt ordentligt.
Häll i det smälta smöret och blanda runt igen till en jämn smet.
Klä en springform (24cm) med bakplåtspapper.
Grädda i 150 gr i ca 30 min.
Låt svalna helt innan du häller på moussen.

Hallonmousse

500 g frusna hallon
5 gelantinblad
1 äggvita
1,5 dl socker (1dl + 0,5 dl)
2 dl laktosfri vispgrädde
1 lime, skal och saft

Tina bären och passera dem genom en finmaskig sil.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
Vispa ägget och tillsätt 1 dl av sockret lite i taget under vispningen.
Vispa grädden hård.
Blanda ihop limeskal + saft, resten av sockret och det mesta av hallonpurén (spara lite).
Häll blandningen i äggvitan.

Smält gelantinbladen på svag värme i en kastrull och häll i det i den resterande hallonpurén, blanda runt det noga. Häll sedan i purén i en fin stråle i äggviteblandningen samtidigt som du rör om.

Vänd ner grädden försiktigt och med luftiga tag till en jämn smet.
Häll moussen över kladdkaksbottnen som fortfarande ligger kvar i springformen.
Skaka lite på formen så att moussen fördelar sig jämnt.
Ställ i kylen i några timmar, gärna över natten.
Dekorera med färska bär.
Hittade receptet på http://minsockersotavarld.blogspot.se/2013/03/gluten-och-laktosfri-hallonmoussetarta.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s