Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1.5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör eller flytande margarin/smör
2-3 stjälkar (ca 300 g) rabarber
Att strö över:
1-2 msk socker
1 msk potatismjöl
Gör så här:
Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.
Tillsätt sockret till äggvitorna.
Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet.
Inte så hårt att man kan vända upp och ned på bunken
Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
Rör sedan samman alltihop med en sked.
Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Blanda ihop potatismjöl och socker och strö över pajen. Servera med vaniljvisp
Grädda i varmluftsugn i 175 grader i ca 20 minuter.