Glutenfri Rabarberpaj 

20140611-124220-45740344.jpg

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1.5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör eller flytande margarin/smör
2-3 stjälkar (ca 300 g) rabarber

Att strö över:
1-2 msk socker
1 msk potatismjöl

Gör så här:
Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.
Tillsätt sockret till äggvitorna.
Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet.
Inte så hårt att man kan vända upp och ned på bunken
Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
Rör sedan samman alltihop med en sked.
Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Blanda ihop potatismjöl och socker och strö över pajen. Servera med vaniljvisp

Grädda i varmluftsugn i 175 grader i ca 20 minuter.

http://www.recepten.se/recept/glutenfri_rabarberpaj.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s