1½ dl sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker
Skala mandeln och kör den med kniven i matberedare till den är grovmald.
Blanda mald mandel och socker. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner mandelsockret.
Klä botten av en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper, smörj och bröa kanterna. Bred ut smeten i formen. Grädda i 170 grader varmluft i 25 minuter. Tag försiktigt bort kanten på springformen och låt kaka svalna. När kakan svalnat använd en lång tårtspade för att lossa bakplåtspappret.
Zuleikakräm
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 påse mandelspån
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud krämen tjock under kraftig omrörning.
Låt krämen svalna.
Vispa grädde och bred ett lager över kakan.
Häll sedan över krämen och garnera med mandelspån.
Kakan går att göra laktosfri.