Zuleikatårta

20140525-160849-58129253.jpg

1½ dl sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker

Skala mandeln och kör den med kniven i matberedare till den är grovmald.
Blanda mald mandel och socker. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner mandelsockret.
Klä botten av en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper, smörj och bröa kanterna. Bred ut smeten i formen. Grädda i 170 grader varmluft i 25 minuter. Tag försiktigt bort kanten på springformen och låt kaka svalna. När kakan svalnat använd en lång tårtspade för att lossa bakplåtspappret.

Zuleikakräm
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 påse mandelspån

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud krämen tjock under kraftig omrörning.
Låt krämen svalna.
Vispa grädde och bred ett lager över kakan.
Häll sedan över krämen och garnera med mandelspån.
Kakan går att göra laktosfri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s