Äppelsaft med citron

20140228-224352.jpg

2 kg äpplen
1/2 liter vatten
6 dl strösocker
3 citroner
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Jag kör sköljda äpplen i en råsaftscentrifug. Låt sedan saften stå i en halvtimme, använd en hålslev för att ta bort det bruna skummet som bildats på ytan.
Låt saften rinna igenom silduk.
Koka sedan saften med socker, vatten, citronsaft samt vanilj och kanel i 15 minuter.
Skumma.
Häll på rena varma flaskor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s