Botten:
150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad
75 gram smör
1 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker
Tillsätt kaffet
Sikta i mjöl, kakao och bakpulver
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter
Låt kakan svalna i formen
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull
Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna. Pudra över kakao