Kalvfärsbullar och potatispuré med rårörda lingon och inlagd gurka

2 msk glutenfritt ströbröd

1 dl laktosfri mjölk

500 gr kalvfärs

1 ägg

2 msk koncentrerad kalvfond

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minunter

Arbeta ihop färsen med ströbröd, fond och kryddor.

Rulla bullar med sköljda händer och lägg på smord ugnsplåt.

Klicka smörklickar runt i plåten och stek i 225 graders varmluft 15-20 min. Skaka plåten några gånger

så det blir jämn färg på köttbullarna.

Gör sås i panna på spisen.

Smält 2 msk laktosfritt smör tillsätt 2 ½ dl grädde, 1 msk kalvfond,

1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och två msk soja.

Koka upp såsen och låt den puttra några minuter.

När köttbullarna är klara lägg över dem i såsen och häll i matfettet

från plåten i såspannan.

Rör om försiktigt och låt pannan stå.

Potatispuré

1 kilo mjölig potatis

2 dl laktosfri mjölk

1 dl laktosfri grädde

1 msk smör

1 tsk salt

Skala, dela och koka potatisen mjuk, blanda laktosfri mjölk och grädde.

Använd handmixer och mixa till en slät puré, smaka av med salt.

Serveras rätten med rårörda lingon och picklad pressgurka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s