
2 msk glutenfritt ströbröd
1 dl laktosfri mjölk
500 gr kalvfärs
1 ägg
2 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minunter
Arbeta ihop färsen med ströbröd, fond och kryddor.
Rulla bullar med sköljda händer och lägg på smord ugnsplåt.
Klicka smörklickar runt i plåten och stek i 225 graders varmluft 15-20 min. Skaka plåten några gånger
så det blir jämn färg på köttbullarna.
Gör sås i panna på spisen.
Smält 2 msk laktosfritt smör tillsätt 2 ½ dl grädde, 1 msk kalvfond,
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och två msk soja.
Koka upp såsen och låt den puttra några minuter.
När köttbullarna är klara lägg över dem i såsen och häll i matfettet
från plåten i såspannan.
Rör om försiktigt och låt pannan stå.
Potatispuré
1 kilo mjölig potatis
2 dl laktosfri mjölk
1 dl laktosfri grädde
1 msk smör
1 tsk salt
Skala, dela och koka potatisen mjuk, blanda laktosfri mjölk och grädde.
Använd handmixer och mixa till en slät puré, smaka av med salt.
Serveras rätten med rårörda lingon och picklad pressgurka.