Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggblandningen.
Klä en springform med bakplåtspapper.
Häll i smeten och grädda cirka 35 min i 175 graders varmluftsugn.
Testa med sticka om kakan är klar.
Låt kallna och dela den därefter i tre delar.
Rabarberkompott
200 g rabarber (3-4 stjälkar ca)
2 dl vatten
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl utrört i lite vatten
Strimla rabarberna tunt. Lägg i kastrull med vatten, och socker. Koka tills rabarbern känns mjuk. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll en jämn stråle i rabarbern samtidigt som man rör om. Låt koka upp och tag av från värmen. Låt kallna i kylskåp.
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg vaniljstång, frön, majsstärkelse och strösocker i en kastrull.
Vispa ner lite mjölk och grädde i taget.
Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständigt vispande tills krämen tjocknar.