Underbara mandelkakor  gluten/mjölkfria


20 kakor

1 ägg
2 dl florsocker (120gr)
200 gr mandelmjöl
1 tsk bakpulver 
finrivet citronskal av 1 citron
0,5 dl florsocker att rulla kakorna i
Sätt ugnen på 175 grader

Vispa ägg  och florsocker poröst
Blanda mandelmjöl, bakpulver och rivet citronskal. 
Rör ned mjölblandningen i ägg och florsockerblandningen.  
Forma små bollar i handflatan, eller med en sked och rulla i florsocker.
Lägg kakorna på bakplåtspapper och platta till lätt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. 

Receptet kommer från  kokboken SIN GLUTEN av Riki Simic

Här  finns den att köpa  

 http://www.adlibris.com/se/bok/sin-gluten-spansk-magi-i-koket-9789198221909

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s