200 gr smör
5 dl mjölk
3 ½ dl gräddfil, kesella eller creme fraiche
2 påsar saffran
3 tsk fiberhusk
½ tsk salt
50 gram jäst
4 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
10 dl glutenfri mix (Lailas)
2 dl rismjöl
Smula jästen i en bakbunke, smält smöret och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.
Rör ut jästen med mjölkblandningen tillsätt sockret, fiberhusk och ägg.
Mortla saffran med lite socker och blanda ned i mjölkblandningen.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop degen.
Kör degen i minst fem minuter i hushållsmaskinen, den ska vara jättelös, (typ tjock sockerkakssmet)
Strö lite rismjöl över smeten och låt jäsa 45 minuter
Dela degen i bitar och rulla lussekatter eller kavla ut en kaka lägg på flytande margarin och mandelmassa, gör en rulle och lägg i bullformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter
Garnera med russin, nötter eller pärlsocker och pensla med ägg eller mjölk
Grädda cirka 8-10 minuter i 210 graders varmluft (230 grader ugn)
Lättare att baka ut om man har lite matolja på händerna