Glutenfria Lussebullar

200 gr smör

5 dl mjölk

3 ½ dl gräddfil, kesella eller creme fraiche

2 påsar saffran

3 tsk fiberhusk

½ tsk salt

50 gram jäst

4 dl socker

1 tsk bakpulver

1 ägg

10 dl glutenfri mix (Lailas)

2 dl rismjöl

Smula jästen i en bakbunke, smält smöret och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.

Rör ut jästen med mjölkblandningen tillsätt sockret, fiberhusk och ägg.

Mortla saffran med lite socker och blanda ned i mjölkblandningen.

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop degen.

Kör degen i minst fem minuter i hushållsmaskinen, den ska vara jättelös, (typ tjock sockerkakssmet)

Strö lite rismjöl över smeten och låt jäsa 45 minuter

Dela degen i bitar och rulla lussekatter eller kavla ut en kaka lägg på flytande margarin och mandelmassa, gör en rulle och lägg i bullformar.

Låt jäsa ytterligare 30 minuter

Garnera med russin, nötter eller pärlsocker och pensla med ägg eller mjölk

Grädda cirka 8-10 minuter i 210 graders varmluft (230 grader ugn)

Lättare att baka ut om man har lite matolja på händerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s