Semmelkladdkaka   gluten och laktosfri


8-10 bitar

2 dl mandelmjöl
3 msk socker
1 äggvita

100 gram smält smör (jag använde laktosfritt)
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl socker
2 ägg+ 1 äggula
2 tsk stött kardemumma

3 1/2 dl vispgrädde (laktosfri)
florsocker
extra stött kardemumma

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret och låt svalna.
Pensla en springform, 20 cm, med smält smör.
Strö lite mandelmjöl i botten (istället för skorpmjöl).

Vispa ihop mandelmjöl, socker och en äggvita till en mandelmassa.
Stöt kardemummafrön.

Tillsätt resten av ingredienserna. Vispa ihop allt ordentligt.
Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. (Min var inne i 18 min)
Låt kakan svalna helt. (Godast att servera kall).
Vispa grädden. Spritsa med en stor stjärntyll.
Pudra med florsocker och strö extra kardemumma över grädden. Servera!
Fantastiskt god.

Här hittade jag receptet:   http://bydiadonna.femina.se/semmelkladdkaka/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s