Lammkorv 

 1 1/2 kg grytbitar av lamm

1 1/2 msk malen svartpeppar

1 msk salt

3 tsk torkad timjan

1 1/2 tsk torkad rosmarin

3  dl hackad persilja

5 vitlöksklyftor

3 tsk örtkrydda (valfri)

1/2 tsk chiliflingor ( eller efter smak)

3 dl rött vin

Fjälster av får eller svin
Dela köttet i små bitar, så att dom går ned i kvarnen. Lägg köttet i frysen i en halvtimma.

Spola fjälstren och lägg dom i vatten under tiden köttet är i frysen.

Mixa ihop kryddor och vitlök. Tag ut köttet från frysen och mal det i köttkvarn.

Lägg det malda köttet och kryddblandningen i en hushållsmaskin med degkrok. Tillsätt rödvinet och blanda allt väl i några minuter. Ställ blandningen i frysen i ytterligare en halvtimma så blir det enklare att köra genom korvhornet och fastnar inte lika mycket.

Olja korvhornet med matolja och trä på fjälstret. Gör en knut längst ut framför korvhornet. Stoppa inte korven för hårt och undvik luftbubblor i fjälstret.
Knyt en knut när du fyllt korven och snurra till lika stora delar, lättast blir det med steksnören.

Korvarna bör ligga en halvtimma i rumstemperatur innan man steker, grillar eller kokar dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s