Mördeg
300 gr mjölkfritt margarin rumsvarmt
140 gr havremjöl glutenfritt
240 gr mandelmjöl
200 gr strösocker
180 gr Maizena
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
240 gr mjölkfritt margarin rumsvarmt
480 mandelmassa
6 ägg rumsvarma
1 bittermandel
Glasyr
200 gr florsocker
2 msk citronsaft
1 msk vatten
Mördeg:
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
Rulla 2 rullar och plasta in dem i plastfolie.
Låt vila i kylskåp i minst en halvtimma.
Fyllning:
Rör samman margarin och mandelmassa, tillsätt äggen
ett i sänder tills smeten är slät.
Rör i bittermandel.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Dela mördegen och klä cirka 20 mazarinformar i aluminium,
tryck ut degen runt formen.
Nagga och grädda cirka 8-10 minuter.
Tag ut formarna ur ugnen och fyll skalen med mandelsmeten,
Cirka 1 msk i varje.
Grädda ytterligare 12-15 minuter.
Låt mazarinerna svalna.
Blanda florsocker med citronsaft och vatten.
Stryk ut glasyren över de kalla mazarinerna.
Går utmärkt att frysa.
Orginalreceptet finns i tidningen Baka Glutenfritt