Gluten och mjölkfria Mazariner  

Mördeg
300 gr mjölkfritt margarin rumsvarmt
140 gr havremjöl glutenfritt
240 gr mandelmjöl
200 gr strösocker
180 gr Maizena
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
240 gr mjölkfritt margarin rumsvarmt
480 mandelmassa
6 ägg rumsvarma
1 bittermandel

Glasyr
200 gr florsocker
2 msk citronsaft
1 msk vatten

Mördeg:
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
Rulla 2 rullar och plasta in dem i plastfolie.
Låt vila i kylskåp i minst en halvtimma.

Fyllning:
Rör samman margarin och mandelmassa, tillsätt äggen
ett i sänder tills smeten är slät.
Rör i bittermandel.

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Dela mördegen och klä cirka 20 mazarinformar i aluminium,
tryck ut degen runt formen.
Nagga och grädda cirka 8-10 minuter.

Tag ut formarna ur ugnen och fyll skalen med mandelsmeten,
Cirka 1 msk i varje.
Grädda ytterligare 12-15 minuter.
Låt mazarinerna svalna.

Blanda florsocker med citronsaft och vatten.
Stryk ut glasyren över de kalla mazarinerna.
Går utmärkt att frysa.

Orginalreceptet  finns i tidningen Baka Glutenfritt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s