
Denna glutenfria/laktosfria godsak är så enkel att tillaga. Koka risgrynsgröten med laktosfri mjölk, använd laktosfritt smör och grädde.
1 liter risgrynsgröt
1 pkt saffran
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
3 ägg
1 dl sötmandel
2 droppar bittermandelolja (valfritt)
Flagad mandel på toppen
smör till formen
grädde och sylt
Rör ihop risgrynsgröt med socker och saffran. Vispa ned äggen. Smaksätt med bittermandel
Smörj en form och häll ned smeten.
Grädda i 175 graders varmluft i cirka 30 minuter.
Om man vill strör man över flagad mandel efter halva tiden.
Kakan ska bli gyllenbrun, kolla med sticka.
Lägg gärna över folie över formen och låt kakan kallna.
Servera med vispad grädde och god sylt.
Mums ⭐️⭐️⭐️⭐️