Gotländsk saffranspannkaka

Denna glutenfria/laktosfria godsak är så enkel att tillaga. Koka risgrynsgröten med laktosfri mjölk, använd laktosfritt smör och grädde.

1 liter risgrynsgröt

1 pkt saffran

1 tsk vaniljsocker

2 msk strösocker

3 ägg

1 dl sötmandel

2 droppar bittermandelolja (valfritt)

Flagad mandel på toppen

smör till formen

grädde och sylt

Rör ihop risgrynsgröt med socker och saffran. Vispa ned äggen. Smaksätt med bittermandel

Smörj en form och häll ned smeten.

Grädda i 175 graders varmluft i cirka 30 minuter.

Om man vill strör man över flagad mandel efter halva tiden.

Kakan ska bli gyllenbrun, kolla med sticka.

Lägg gärna över folie över formen och låt kakan kallna.

Servera med vispad grädde och god sylt.

Mums ⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s