
med choklad och apelsin
gluten och laktosfria
Jag har testat många recept på glutenfria biscotti. Nu äntligen hittade jag den perfekta blandningen av mjöl. Dessa blir spröda och goda utan att smula sönder. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
50 gr laktosfritt smör
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl mandelmjöl
1 dl Semper fin mix
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 gr mörk choklad 70% ( eller alt laktosfri)
Cest av 1 apelsin
Vispa rumsvarmt smör med strösockret , tillsätt äggen och vispa ihop till en jämn smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna med hackad choklad och apelsincest och tillsätt det i äggsmeten. Blanda noga.
Dela degen i två rullar och lägg på bakplåtspapper. Platta till rullarna med handen till lagom storlek.
Grädda i 180 grader i varmluftsugn i cirka 25 minuter.
Tag ut plåten och låt allt svalna en stund innan man delar rullarna i jämnstora skorpor. Lättare att skära om det inte är varmt. Sära på skorporna och torka dem i cirka 15 minuter i 125 graders varmluft.
