Sååå underbart god sommartårta, fyllningen bestämmer man själv, så här gjorde jag min..
Botten
- 100 gram laktosfritt smör
- 1 1/2 dl socker
- 5 äggulor
- 3 msk laktosfri mjölk alt havremjölk
- 2 dl Semper mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Maräng
- 5 äggvitor
- 2 1/2 dl socker
Vaniljkräm
- Vill du göra egen så finns ett gott recept här… https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/recept/vaniljkram/
- Jordgubbar
- Flagad mandel eller nötter över kakan (efter smak)
Fyllning:
- 3 dl laktosfri vispgrädde
- 300 gr päron i sockerlag
Gör så här
- Värm ugnen till 150 grader
- Rör smör och socker pösigt, blanda i äggulor och mjölk under vispning, tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform 30×40 cm.
- Vispa maräng fluffigt, tillsätt sockret lite åt gången.
- Bred ut marängen över kakan och strö över mandel eller nötter (om man vill).
- Grädda i cirka 40 minuter i nedre delen av ugnen.
- Kakan skall vara guldgul med fluffig maräng.
- När kakan svalnat dela den på mitten, bred över vaniljkräm, vispad grädde och tunt skivade päron på den nedre delen.
- Grädde på den övre. Toppa med jordgubbar.