BRITTA TÅRTA gluten och laktosfri

Sååå underbart god sommartårta, fyllningen bestämmer man själv, så här gjorde jag min..

Botten

  • 100 gram laktosfritt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 äggulor
  • 3 msk laktosfri mjölk alt havremjölk
  • 2 dl Semper mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 2 1/2 dl socker

Vaniljkräm

  • Jordgubbar
  • Flagad mandel eller nötter över kakan (efter smak)

Fyllning:

  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 300 gr päron i sockerlag

Gör så här

  • Värm ugnen till 150 grader
  • Rör smör och socker pösigt, blanda i äggulor och mjölk under vispning, tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret.
  • Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform 30×40 cm.
  • Vispa maräng fluffigt, tillsätt sockret lite åt gången.
  • Bred ut marängen över kakan och strö över mandel eller nötter (om man vill).
  • Grädda i cirka 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Kakan skall vara guldgul med fluffig maräng.
  • När kakan svalnat dela den på mitten, bred över vaniljkräm, vispad grädde och tunt skivade päron på den nedre delen.
  • Grädde på den övre. Toppa med jordgubbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s