Morotsbiffar med halloumi

Jättegoda morotsbiffar. Servera med sallad, aioli och potatisklyftor,

eller gör som jag ett jättegott skrovmål

250 g morötter

1 halloumiost (à 200 g)

2 ägg

3/4 dl ströbröd

1 tsk chiliflakes (eller efter smak)

salt

1 krm svartpeppar

Olivolja

Sätt ugnen på 250°C.

Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.

Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.

Forma till 6 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.

Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

Orginalrecept: https://www.ica.se/recept/morots-och-halloumibiffar-720975/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s