Jättegoda morotsbiffar. Servera med sallad, aioli och potatisklyftor,
eller gör som jag ett jättegott skrovmål
250 g morötter
1 halloumiost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes (eller efter smak)
salt
1 krm svartpeppar
Olivolja
Sätt ugnen på 250°C.
Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
Forma till 6 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Orginalrecept: https://www.ica.se/recept/morots-och-halloumibiffar-720975/