Kakan
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl Semper glutenfri fin mix
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg o socker pösigt
Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggblandningen.
Klä en springform med bakplåtspapper.
Häll i smeten och grädda cirka 35 min i 170 graders varmluftsugn.
Testa med sticka om kakan är klar.
Låt svalna och dela den därefter i tre delar.
Vaniljkräm
1 vaniljstång
½ dl majsstärkelse
1 dl strösocker
2½ dl laktosfri mjölk
2½ dl laktosfri grädde
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg vaniljstång, frön, majsstärkelse och strösocker i en kastrull.
Vispa ner lite mjölk och grädde i taget.
Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständigt vispande tills krämen tjocknar.
Häll över i en skål och låt svalna helt i kylen.
Receptet på vaniljkräm från https://www.vegomagasinet.se/vaniljsas/
Hallonsylt
5 dl vispad laktosfri grädde
Färdigkavlat marsipanlock och ros
Klipp ett bakplåtspapper eller tårtpapper som underlag så är det lätt
att flytta tårtan när den är klar om man inte monterar den på tårtfatet.
Jag monterade min på en skärbräda.
Bred hallonsylten på den nedersta delen av tårtbotten.
Vaniljkräm på den andra och rikligt med grädde på
den övre.
Forma grädden toppig och så jämnt över tårtan som det går.
Lägg över locket.
Skär locket jämt vid den undre delen.
”Klistra ros och blad på locket med lite grädde”
Fint är också att pudra lite florsocker över vid servering.