Prinsesstårta gluten och laktosfri

Kakan

4 ägg

2 dl socker

1 dl potatismjöl

1 dl Semper glutenfri fin mix

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Vispa ägg o socker pösigt

Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggblandningen.

Klä en springform med bakplåtspapper.

Häll i smeten och grädda cirka 35 min i 170 graders varmluftsugn.

Testa med sticka om kakan är klar.

Låt svalna och dela den därefter i tre delar.

Vaniljkräm

1 vaniljstång
½ dl majsstärkelse
1 dl strösocker
2½ dl laktosfri mjölk
2½ dl laktosfri grädde

Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg vaniljstång, frön, majsstärkelse och strösocker i en kastrull.
Vispa ner lite mjölk och grädde i taget.
Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständigt vispande tills krämen tjocknar.

Häll över i en skål och låt svalna helt i kylen.

Receptet på vaniljkräm från https://www.vegomagasinet.se/vaniljsas/

Hallonsylt

5 dl vispad laktosfri grädde

Färdigkavlat marsipanlock och ros

Klipp ett bakplåtspapper eller tårtpapper som underlag så är det lätt

att flytta tårtan när den är klar om man inte monterar den på tårtfatet.

Jag monterade min på en skärbräda.

Bred hallonsylten på den nedersta delen av tårtbotten.

Vaniljkräm på den andra och rikligt med grädde på

den övre.

Forma grädden toppig och så jämnt över tårtan som det går.

Lägg över locket.

Skär locket jämt vid den undre delen.

”Klistra ros och blad på locket med lite grädde”

Fint är också att pudra lite florsocker över vid servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s