Mandelmusslor gluten och laktosfria

150 g laktos eller mjölkfritt smör, mjukt (ej smält)

1 dl strösocker

1,5 dl mandelmjöl

2 dl Semper fin mix

1 ägg

Smält smör till pensling av formarna

Cirka 20 st

Rör ihop smör, strösocker, mandelmjöl och glutenfri mix.

Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

Plasta in degen och kyl den i ca 1 timme.

Om degen känns kladdig arbeta in lite mer fin mix.

Sätt ugnen på 180 grader varmluft

Pensla mandelformarna med smält smör.

Tryck ut degen i formarna.

Grädda kakorna gyllenbruna i 10-12 minuter.

Ta loss dem från formarna när de svalnat något.

Fyll musslorna med sylt eller Nutella och grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s